de Terp van Leidschenveen

ontwerp: Laurens Kolks
concept: Laurens Kolks en Dennis Lohuis
project voor STROOM, Den Haag


De nieuwe Haagse wijk De Dijken, onderdeel van het stadsdeel Leidschenveen, ligt ingesloten tussen twee grote infrastructurele elementen: een snelweg en een spoorbaan. Deze infrastructuur snijdt de wijk af van de directe omgeving maar ontsluit haar ook: het maakt eigenlijk niet uit of je in Den Haag, Utrecht, Rotterdam of Amsterdam werkt. Afgesneden van zijn directe omgeving maar de gehele Randstad binnen handbereik: dit maakt de Dijken contextloos.

Locatie voor de kunstopdracht is een strook vervuilde grond aan de rand van de wijk die getransformeerd wordt tot een met gras begroeide heuvel: een groene 'piramide' met een top van 11 meter hoog. Het gehele gebiedje inclusief groene piramide wordt d.m.v. een brede sloot van de wijk afgesneden.


Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Klik hier voor de volgende pagina van dit project