Hacking the Highway Reserve

organisatie: Atelier Tussenruimte i.s.m. Fontys MA+U Tilburg en de provincie Noord-Brabant
opzet en initiatie: Atelier Tussenruimte


Atelier Tussenruimte organiseerde in januari 2014 de winterworkshop Hacking the Highway Reserve in samenwerking met MA+U (Masters of Architecture and Urbanism, Fontys Tilburg) en de provincie Noord-Brabant. Gedurende een drietal ontwerpsessies en twee openbare debatavonden bevroegen en onderzochten de deelnemers de relatie tussen de snelweg en het gegeven Ruimtelijke Kwaliteit.

De kick-off van de workshop vond vrijdag 17 januari plaats op de 23e etage van het Provinciehuis Noord-Brabant en werd verzorgd door dhr. Yves de Boer (gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen provincie Noord-Brabant). Aansluitend verzorgde Donald van Dansik MSc de openingslezing. De heer Van Dansik was Managing Director van OMA (Office for Metropolitan Architecture), professor architectuur aan de TU/e en partner bij One Architecture. Hij was als onderzoeker en ontwerper betrokken bij diverse grootschalige stedenbouwkundige vraagstukken in o.a. Europa en Azië.

Als onderdeel van de workshop werd de studenten een lezingenreeks aangeboden waarin sprekers huidige en toekomstige ontwikkelingen rondom het fenomeen snelweg belichtten. Uitgenodigde sprekers waren Tijs van den Boomen (journalist en auteur), Pierre van Veggel (adviseur op het gebied van mobiliteit en gedrag), Paul Roncken (landschapsarchitect) en Wiel Poelmans (ecoloog).


Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Klik hier voor de volgende pagina van dit project